Blog

Latest Industry News

Noul Rexton G4 2017 – Lansare oficiala in Corea de Sud

Detalii suplimentare si oferta preturi AICI>>>>

Producatorul Coreean de automobile SsangYong,  a dezvaluit astăzi noua sa nava amiral, SUV premium - G4 Rexton - in ziua de deschidere a Seul Motor Show. Compania mizeaza pe noul G4 Rexton, un SUV premium din clasa mare, cu scopul de a reproduce succesul lui Tivoli pe piata mondiala si a aduce din nou marca in prim-plan.

În ceea ce privește stilul, G4 Rexton preia o mare parte din designul conceptului LIV-2, cu modificări notabile care vin sub formă de bare de protecție revizuite, designul farurilor cumintit cat și  aparitia protectiilor din plastic pentru partile inferioare ale barelor de protectie, a pragurilor , dar si a marginilor aripilor, oferind o protectie superioara acestora pe teren accidentat sau pe drumuri cu griblura. O altă schimbare notabila, este logo-ul brandului, care este acum mai unghiular în comparație cu cele de pe alte SsangYong-uri. Până în prezent, nu există nici un indiciu ca aceta ar fi un noul logo al companiei întreaga linie de autoturisme.

Noul SsangYong Rexton 2017

Ne putem da seama de importanta noul model, in gama actuala a constructorului, prin prezența unui puternic contingent venit din partea proprietar SsangYong, Mahindra Group, condusă de insusi președintele Anand Mahindra, care a postat ieri pe Twitter, „Credem că acesta va fi un alt blockbuster pentru noul SsangYong renascut.“

Nu este o surpriză faptul că Mahindra pariaza pe  creșterea SsangYong. În 2016, constructorul coreean a reusit sa aiba recordul de volum din ultimii 14 ani, raportand vânzări record. Compania a vandut un total de 155,844 de unitati, reusind sa se întorca pe profit după nouă ani, ultimul an de creștere fiind 2007. Cresterea SsangYong a fost  in mare parte realizata de crossover-ul Tivoli ale cărui vânzări au crescut sustinut cu 34,7% de la an la an, pana la 85,821 unități, dând un nou impuls pentru performarea si dezvoltarea companiei.

Noul SsangYong Rexton 2017

G4 Rexton a crescut usor si in dimensiuni, acesta avand acum 4850mm lungime, 1920mm latime, 1800mm inaltime si are un ampatament 2865mm. Acesta va fi modelul de top din gama SsangYong, pozitionat deasupra deja consacratului Korando.

Noul SsangYong Rexton 2017

Înființată în 1954, SsangYong este cel mai vechi producător de vehicule din Coreea de Sud și singurul producator orientat exclusiv spre  SUV-uri si 4x4 autentice.

Noul SsangYong Rexton 2017
Vorbind la lansarea mondiala a lui G4 Rexton , CEO-ul SsangYong Motor, dl.  Choi Jhong-SLK a spus, „Continuand calea deschisa de Tivoli, care a stabilit noi standarde pentru SUV-urile mici, Rexton va anunța reinvierea SUV -urilor premium de mari dimensiuni dar, cu aptitudini remarcabile de 4x4 autentic. Noua platformă, alaturi de cea a lui Tivoli, va fi nucleul pentru dezvoltarea strategiei pe termen mediu si lung, pentru intreaga gama SsangYong.“

Noul SsangYong Rexton 2017

„Ne propunem să construim o linie completă de SUV-uri, prin introducerea unui nou produs în fiecare an, în următorii câțiva ani, inclusiv un pick-up nou-nouț. Ne vom concentra de asemenea resursele, pentru a creste, cat si pentru dezvoltarea unui EV(electrich vehicule), dar și alte vehicule prietenoase cu mediul“, a adăugat el.

Noul SsangYong Rexton 2017

Propulsorul SUV premium SsangYong, este un motor diesel, XDi220 2.2 litri asociat cu o cutie de viteze automată cu șapte trepte Mercedes-Benz. Nu au fost anuntate performantele motorului, dar ar fi de așteptat să fie în jurul valorii de 181cp, la fel ca și sub capota conceptului LIV-2. Puterea este transmisa fie catre puntea spate, sau in caz de nevoie, catre toate cele patru roti prin intermediul unui selector din habitaclu, la o simpla actionare de buton.

Noul SsangYong Rexton 2017

In gama de motorizari isi va face aparitia si un motor ultra eficient, pe benzina de 2.0 litri ajutat de o turbina, iar acesta va fi conectat la transmisie automată cu 6 trepte AISIN.

Cu o cerere tot mai mare din întreaga lume pentru mașinile cu performante off-road cat mai bune, cu capacități mari de remorcare, dar care sa corespunda totodata si cu exigentele pietei, dar fara a sacrifica nimic din placerea condusului, SsangYong urmeaza sa dezvolte si alte aplicații „body-on-frame”, cu specificataia: motor frontal / tracțiune spate, in segmentul SUV-urilor mari.

Noul SsangYong Rexton 2017
G4 Rexton, care aminteste puternic de conceptul LIV-2, prezentat la Paris Motor Show anul trecut, tinteste sus si in materie de siguranță. Acesta a fost construit folosind o structură a tip „sasiu din patru bucati”, care utilizează „1.5Gpa giga-steel”, o premieră mondială in domeniu. O alta caracteristica a acestuia este ca are in componenta 63% oțel de înaltă rezistență (AHSS), pentru rezistenta mult îmbunătățită reducând în același timp greutatea.

Noul SsangYong Rexton 2017

Uriasul de la SsangYong vine cu noua airbag-uri, inclusiv un airbag pentru genunchii șoferului și airbag-uri laterale pentru locurile din spate. Există, de asemenea, sisteme de asistare a soferului avansate cum ar fi: Sisitem de franare de urgenta autonom, Asistenta la schimbarea benzii de circulatie, monitorizarea traficului din spate si Asistenta pentru unghiul mort.

Noul SsangYong Rexton 2017

Spectaculosul G4 Rexton are ceea ce SsangYong numește, un interior rafinat si „Deluxe“, care este îmbrăcat în piele Nappa. Datorită designului optimizat al spațiului, vehiculul se lauda cu cel mai mare spatiu la nivelul picioarelor, pentru ocupantii locurilor din spate, din intreg segmentul, acesta este singurul model care poate transporta pasageri în spate și potate găzdui, de asemenea, patru saci de golf.

Noul SsangYong Rexton 2017
Sistemul de infotainment  al lui G4 Rexton vine cu un ecran tactil HD de mari dimensiuni, avand 9.2 inch, și oferă, de asemenea, Apple CarPlay precum și serviciul Android mirroring. Utilizatorii pot conecta, de asemenea, dispozitivul lor Android prin WiFi la sistemul de infotainment. Alte dotari care pot starni interesul ar fi: sistemul audio premium cu 10 boxe de la Infinity, 3D AVM (Around View Monitoring), sistem care oferă o imagine in timp real a zonei înconjurătoare, acesta oferind un confort sporit șoferului în timpul conducerii cu viteză redusă, sau in parcari, dar nu in ultimul rand inchiderea automata a hayonului.

Noul SsangYong Rexton 2017

In Romania acest model va fi livrabil incepand cu luna Septembrie 2017 prin  www.kingeuroservice.ro

Salvează

Leave comments

Your email address will not be published.*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top